Přeskočit na obsah

Vše co známe jsou dočasné iluze

  • V

Pokud půjdeme do hloubky tak najednou zmizí; čas, prostor, energie, protiklady, kauzalita, gravitace, život, práce, pravda, láska, náhražky atd. to co bereme jako skutečnou realitu to je jenom dočasná iluze! Pokud se nám nějaké iluze nelíbí tak časem se nahradí za iluze co se nám budou líbit, a tyto iluze se nám mohou stát závislostí.

Podívejme se na bibli to jsou velmi staré iluze kterým už nerozumíme, pokud bychom se díky stroji času ocitli ve světě za tisíc let tak bychom tento nový konzumní svět nechápali a chtěli bychom se rychle vrátit zpět do světa který je nám blízký. To jenom dokazuje to že vše co povrchně známe jsou jenom dočasné iluze které nám jsou drogou na které jsme závislí.

Často se lidi ptají jaký má smysl být dokonalým, když naše dokonalost je zde stejně jenom dočasně! K čemu je to vše v nás a okolo nás když je to vše jenom dočasnou iluzí? Lidi věří na zázraky protože myslí jako malé děti, je na světě minimum lidí co už nejsou malé děti a tak vědí to že vše je jenom dočasnou iluzí a podle toho i žijí, komu není rady tomu není pomoci, bylo a bude.