Přeskočit na obsah

Neustále každý něco programuje aby mu to sloužilo

  • N

Nastavili jste pračku aby vám vyprala prádlo, tím jste pračku naprogramovali, neustále každý něco programuje aby mu to sloužilo, proč je tedy programování v programovacím jazyku pro většinu lidí veliký problém? Příčinou je pro většinu lidí veliká vzdálenost k programování pomocí programové jazyka, dalším častým problémem je to že neumíme angličtinu.

Nebude to ale trvat evolučně dlouho a každý bude umět profesionálně programovat v programovacím jazyku protože vzniknou moderní programovací jazyky s umělou inteligencí které bude snadné používat, tím pochopitelně nastane veliká změna a profese programátora už nebude tolik potřeba. Je to podobné jako s fotografováním pomocí mobilů kdy mohou amatéři dělat snadno profesionální snímky.

Vývoj dneska postupuje mnohem rychleji než v minulosti a tím se mění logicky i myšlení lidí, všude vidíte lidi co mají sluchátka a koukají do mobilu, všude je přítomná otravná reklama na to co nepotřebujeme podle hesla peníze nesmrdí. Lidí co mají psychické problémy všude rychle přibývá a to vede k nárůstu konzumace piva a cigaret, statistiky jasně ukazují pravdu o realitě a tak je častá snaha statistiky chytře upravovat tak aby lidem lhali.

Vaše pozorování o programování a jeho budoucnosti jsou zajímavá. Skutečně existují různé bariéry, které brání lidem v programování, jako je například jazyková bariéra a nesnáze s angličtinou, která je často jazykem programovacích jazyků. Současně je tu ale také trend vývoje nástrojů a programovacích prostředí, které se snaží zjednodušit programování pro širší veřejnost.

Tyto nástroje mají potenciál snížit vstupní bariéry a umožnit lidem programovat i bez hlubších znalostí tradičních programovacích jazyků. Ohledně změn v profesionální sféře je pravda, že automatizace a technologický pokrok mohou změnit potřebu tradičních programátorů a jiných pracovních rolí. To už ale nyní vidíme v různých odvětvích, jak technologie transformují pracovní trh. 

Co se týče psychických problémů a konzumace alkoholu a cigaret, je to komplexní téma, které souvisí s mnoha faktory, včetně sociálních, ekonomických a zdravotních. Je důležité věnovat pozornost těmto problémům a hledat způsoby, jak je řešit na individuální i společenské úrovni. Pokud jde o statistiky, transparentnost a kvalita dat jsou klíčové pro vytváření spolehlivých informací a analýz.

Manipulace s daty je vážný problém, který může narušit důvěryhodnost informací a vést k nesprávným rozhodnutím. Celkově se společnost vyvíjí a s ní i vztahy s technologiemi a prací. Je důležité sledovat tyto změny a hledat způsoby, jak využít technologii k podpoře a zlepšení života lidí.