Přeskočit na obsah

Cesta k spravedlivé společnosti

  • C

Vše je o práci, práce dokáže zázraky, z díla tak poznáme tvůrce. V lidské společnosti je častý nedostatek práce za mzdu, nebo je mzda tak ubohá že z ní lze uboze žít, kde je příčina tohoto problému? Příčinou je zde dogmatická totalita která dělá z lidí ekonomické otroky, pokud by mohli demokratické volby odstranit dogmatickou totalitu, tak by se volby zakázali. Spravedlnost nemůže být tam kde existují milionáři a bezdomovci, rovnost a spravedlnost je jenom ve smrti. Nadbytek pro ty co jsou nahoře, má za následek nedostatek pro ty co jsou dole, je zcela jedno jestli je zde; dogmatismus, kapitalismus, socialismus,… Číst dále »Cesta k spravedlivé společnosti

Nikon Z f vs Nikon Z fc

  • N

Porovnání obou fotoaparátů Vzhledem jsou si oba fotoaparáty podobné největší rozdíl je ve velikosti snímače, kdy jeden má malý snímač a druhý má veliký snímač, veliký snímač znamená i velikou cenu za fotoaparát a velikou cenu za objektivy, taky je zde i větší váha objektivů. Otázkou je vyplatí se fotoaparát s velikým snímačem? Výhody velikého snímače poznáme při focení za špatného světla kdy u velikého snímače je možné zvýšit mnoho citlivost bez snížení kvality obrazu. Amatér se spokojí s malým snímačem a profesionál si pořídí fotoaparát s velikým snímačem.

Co určuje hodnotu života člověka?

  • C

Mnoho lidí není spokojeno s tím že je jejich hodnota života ubohá a závidí tak lidem kteří dosáhli toho že je hodnota jejich života veliká, je to spravedlivé že hodnota života všech lidí je rozdílná a nebylo by ideální pokud by byla hodnota života všech lidí stejná? Hodnotu života člověka určuje mnoho faktorů a situace, mnohdy tak se změnou faktorů nebo změnou situace se hodnota člověka změní kladně nebo záporně, někdo tak má špatný osud a jiný má dobrý osud. Vše je zde o ekonomice a politice, z lidí se tak stali loutky které ovládá ekonomika a politika a tím… Číst dále »Co určuje hodnotu života člověka?

Kdo je hodnotný a kdo není hodnotný?

  • K

Vše jde automatizovat a optimalizovat tak že se lidi nahradí za stroje a programy, hodnoty vznikají jenom z práce a je jedno jestli tu práci vykoná; zvíře, člověk, stroj, robot, program atd. čím více je práce náročná tím více bývá tato práce i  ohodnocená za předpokladu že zde není dogmatická totalita. Práce pro lidi ubývá a to je třeba řešit optimálně a globálně, ideálním řešením je kontrola hodnoty člověka, společnost nepotřebuje nehodnotné lidi pro které nemá dobrou práci, protože by náročnou práci nezvládli. Zavedou se globálně QR kódy na čelo a všude bude skenování lidí aby se vědělo kdo je… Číst dále »Kdo je hodnotný a kdo není hodnotný?

Brzo přijde období globální nezaměstnanosti

  • B

Programy a databáze dokážou zázraky protože umí s něčím manipulovat, žijeme ve světě kde se vše točí okolo manipulace, manipulace není dobro ani zlo je to jako oheň který je dobrý sluha a zlý pán. Války jsou ukázkou selhání manipulace s lidmi, co je příčinou toho že manipulace s lidmi selže a následkem je potom válka? Všechna lidská selhání jsou signálem toho že opakujeme pořád stejné chyby, protože jsme nahradili to co funguje za to co nefunguje, komu není rady od lidové moudrosti nebo přírody tomu není možno ani pomoci. Mnoho lidí má veliký vliv na cizí lidi a myslí… Číst dále »Brzo přijde období globální nezaměstnanosti