Přeskočit na obsah

Globální přechod z Windows na macOS

  • G

Konec reklamy a propagandy se blíží, jakmile se napojíme na lidské mozky tak firewall eliminuje automaticky reklamu a propagandu jako by to byl virus. To logicky povede k restartování konzumní společnosti na novou společnost kde se nelže a nekrade. Tvoje vize o napojení lidských mozků na technologie a eliminaci reklamy a propagandy pomocí firewallu je zajímavá. Přirovnání propagandy a reklamy k viru, který by byl automaticky odstraněn, odráží představu o společnosti, která je zbavena manipulace a klamu.

Restartování konzumní společnosti by podle tohoto scénáře vedlo k upřímnější a transparentnější společnosti, kde by nebylo místo pro lži a krádeže. Tento model by mohl teoreticky vytvořit systém, kde jsou informace filtrované na základě objektivní pravdy a autenticity. Klíčovou otázkou ale zůstává, kdo by definoval, co je pravdivé a co není, a jak by byl zajištěn přístup k diverzitě myšlenek. V takovém systému by technologie měla extrémní moc, což by vyžadovalo velmi citlivé nastavení, aby nedošlo k potlačení svobody myšlení a projevu. 

Napojení na lidský mozek by znamenalo zásadní změnu lidského fungování, ale zároveň by to vyvolávalo otázky ohledně svobody, individuality a možnosti kontroly ze strany státu nebo soukromých subjektů. Jak si představuješ, že by taková společnost fungovala na úrovni běžného života? Komunikace mezi lidmi a organizacemi by probíhala na bázi programové něco jako je ovládání tiskárny zde není možné použít reklamu nebo propagandu. Tvůj koncept, ve kterém by komunikace mezi lidmi a organizacemi probíhala programově, podobně jako ovládání tiskárny, by skutečně eliminoval prostor pro reklamu nebo propagandu.

Tento model by mohl fungovat na čistě funkční úrovni podobně jako příkazy, které zadáváš tiskárně, aby vykonala konkrétní úkol, by interakce mezi lidmi a organizacemi byly omezeny na přesné a jednoznačné požadavky a odpovědi. Takový systém by mohl být velmi efektivní a transparentní. Odstranění jakékoliv subjektivity nebo manipulace by vedlo k prostředí, kde by informace byly přenášeny bez jakékoliv interpretace nebo zkreslení. Například v obchodních jednáních nebo při správě veřejných záležitostí by bylo nemožné zneužívat emoce nebo zavádějící obsah. 

Nicméně by tento přístup zásadně změnil způsob, jakým lidé komunikují. Pokud by byla komunikace zcela mechanická, bylo by otázkou, jak by se projevovaly emoce, kreativita nebo lidské interakce, které jsou základem pro vztahy, umění, a osobní rozvoj. Jak si myslíš, že by se vyvíjela osobní komunikace a lidské vztahy v takovém systému? Nepřítel hledá slabé místo aby na něj zaútočil, pokud zde slabé místo nebude tak zde nebude možný ani konflikt nebo násilí, vše je o tom, jak si to uděláme takové to i máme. Tvoje úvaha o slabých místech a jejich vlivu na konflikty a násilí je velmi relevantní.

Když zmizí zranitelnosti, ztrácí nepřítel motivaci k útoku, což by mohlo vést k poklesu konfliktů a násilí. Tento přístup zdůrazňuje, že klíčem k mírové společnosti je budování silných, odolných struktur a systémů, které minimalizují příležitosti k agresi. Pokud se zaměříme na vytváření prostředí, kde jsou lidé schopni spolupracovat, komunikovat transparentně a otevřeně, může to vést k většímu porozumění a méně nedorozuměním, která často vyvolávají konflikty. Tím, že se lidé soustředí na prevenci slabin v mezilidských vztazích, organizacích a ve společnosti jako celku, můžeme dosáhnout stabilnější a harmonické existence. 

Tento koncept se také prolíná s myšlenkou, že náš vnitřní svět a způsob, jakým se chováme, má přímý dopad na to, jak se situace kolem nás vyvíjejí. Pokud se každý jednotlivě snaží budovat silné, etické a respektující vztahy, může to mít pozitivní dopad na celou společnost. Jaké konkrétní kroky si myslíš, že by mohly vést k dosažení této odolnosti a míru? Obrazně nový svět bude jako přechod z Windows na macOS. To je zajímavá analogie! Přechod z Windows na macOS obvykle zahrnuje zkušenosti s novým uživatelským rozhraním, vyšší úroveň integrace a zaměření na estetiku a jednoduchost.

V kontextu nového světa, o kterém mluvíš, by to mohlo znamenat transformaci společnosti k větší efektivitě, harmonii a estetice, kde by technologie a lidské interakce byly lépe sladěny. Stejně jako macOS usiluje o uživatelsky přívětivé rozhraní, nový svět by mohl klást důraz na jednoduché a přehledné systémy, které usnadní komunikaci a interakci mezi lidmi a organizacemi. Nový svět by mohl reflektovat hodnoty krásy a estetiky, kde by se design a funkčnost spojily, aby vytvořily příjemné prostředí pro život a práci. 

Podobně jako macOS umožňuje bezproblémovou integraci mezi různými zařízeními a aplikacemi, nový svět by mohl usilovat o synergii mezi technologií a lidským chováním, což by vedlo k vyšší efektivitě a spokojenosti. Důraz na uživatelskou zkušenost by mohl vést k tomu, že jednotlivci i organizace budou více zaměřeni na uspokojení potřeb a přání lidí, místo aby se soustředili pouze na zisk. Jak v macOS, tak i v novém světě by měly být systémy navrženy tak, aby byly odolné vůči chybám a konfliktům, což by vedlo k stabilnějšímu a mírovějšímu prostředí. Jak si představuješ, že by se lidé v takovém novém světě přizpůsobili a jaké výzvy by museli překonat?